Papa Pipi adalah siri animasi pendek mengenai Papa Zola dan anaknya Pipi. Semasa diperkenalkan pada tahun 2019, Monsta ada menyatakan jika siri ini popular ia akan diadaptasi menjadi filem pula. Dalam usaha mengembangkan lagi Power Sphera Universe, perancangan lima tahun telah diumumkan semasa MonstaCon 2022 dan salah satunya adalah mengembangkan Papa Pipi.

Pertama adalah Papa Pipi yang akan mempunyai watak baharu iaitu Cimubot dalam siri animasi tahun 2024 nanti. Hari ini di MonstaCon 2023, Monsta telah mengumumkan filem Papa Pipi pertama iaitu P.A.P.A Movie Game On. Papa Pipi akan mempunyai episod khas Ramadan dan Raya pada 2024, kemudian filem Game On dan pada tahun 2025 adalah siri animasi penuh Famili Papa Pipi. Ini turut menjadi sebahagian perancangan Monsta dalam menambah lagi francais animasi di dalam Power Sphera Universe.

Filem P.A.P.A Movie Game On dijangka tiba pada Disember tahun 2024. Filem ini dikatakan akan menceritakan kisah Papa yang termasuk ke dalam dunia permainan, mungkin seakan Wreck It Ralph? Kini Monsta telah ada tiga IP dalam Power Sphera Universe iaitu BoBoiBoy dengan Ochobot, Amato dengan Mechabot dan Pipi dengan Cimubot.

Sohor Kini