Seperti yang dilaporkan sebelum ini, Spider-Man No Way Home bukanlah filem Spider-Man terakhir Sony Pictures dan Marvel Studios untuk MCU. Sebaliknya, Sony sedang merancang trilogi baharu untuk TOm Holland kembali berlakon sebagai Spider-Man.

Terkini, Kevin Feige memberitahu EW yang beliau sudah ada idea bagaimana untuk meneruskan kisah Spider-Man To Holland dalam MCU. Beliau dan pasukan menulis kini sedang menterjemah idea kepada draf skrip.

Sebelum ini turut kami melaporkan yang Jacob Batalon mungkin tidak akan kembali sebagai Ned Leeds. Serta berita mengenai filem Spider-Man 4 sedang ditulis turut telah keluar sejak dua tahun lepas lagi.

Marvel Studios telah pun mengesahkan yang filem Avengers: Secret Wars akan ditayangkan pada 1 Mei 2026. Filem ini akan berlaku dalam MCU Fasa 6 dengan penulis siri TV Loki dan Doctor Strange in the Multiverse of Madness menulis skrip filem.

Dalam 12-isu komik Secret Wars yang keluar sejak tahu 1980-an, Spider-Man adalah antara watak penting bersama dengan Captain America, Hawkeye, Captain Marvel, Hulk, Iron Man dan ramai lagi. Tetapi iterasi MCU mungkin berbeza. Sama-sama kita nantikan.

Sohor Kini