Tom Cruise akan melakukan penggambaran filem di angkasa. Ia bukannya CGI, tetapi Tom Cruise akan benar-benar ke angkasa demi filem ini. NASA dan Elon Musk turut terlibat bagi menjayakan filem ini. Filem ini akan diarahkan oleh Doug Liman, yang mana sebelum ini mengarah filem Edge Of Tomorrow. Universal Studio mungkin akan terlibat juga dan penggambaran dijadualkan akan bermula pada Oktober 2021.

Nampaknya Tom Cruise tidak akan menjadi pelakon pertama ke angkasa untuk filem. Rusia turut ingin ke angkasa bagi menghasilkan satu filem dan mereka berhasrat untuk memulakan penggambaran pada September 2021, sebulan lebih awal dari Tom Cruise. Laporan yang diperoleh dari Sky News ini turut menyatakan yang filem ini adalah satu eksperimen di angkasa. Filem ini dikatakan adalah filem dari saluran Channel One TV di Rusia dan bekerjasama dengan Roscosmos  untuk mencari pelakon.

Ciri-ciri pelakon yang diminta juga agak spesifik. Pertama, pelakon lelaki perlu mempunyai tubuh yang tegap, kelihatan seakan seorang adiwira serta tidak memerlukan bantuan dari pelagak aksi ngeri. Pelakon wanita pula wajib tidak mempunyai sebarang rekod jenayah dan perlu mempunyai stamina serta badan seakan seorang atlet. Filem ini dikatakan mungkin adalah filem lumba di angkasa.

Seperti filem Tom Cruise, filem Challenge ini juga tidak mempunyai butiran yang jelas dari tarikh tayangan, sinopsis dan lain-lain lagi. Sama-sama sahaja kita nantikan.

Sohor Kini