Sudah lama kita tidak mendengar khabar mengenai animasi oleh Marvel Studios. Kali terakhir adalah mereka mengumumkan musim kedua What If…?, Spider-Man : Freshman Year dan X-Men ’97. Kemudian ada khabar angin yang bahagian animasi Marvel Studios mengalami masalah dan sehingga hari ini tiada perkembangan baharu mengenai animasi-animasi yang diumumkan.

Hari ini, Marvel kali pertama mengumumkan salah seorang watak baharu untuk musim kedua What If…? Beliau adalah Kahhori seorang wirawati pada zaman Konfederasi Haudenosaunee masih belum dijajah Amerika. Apa jadi jika Tesseract jatuh ke bumi ketika zaman ini?

Tesseract ini telah mencipta kehidupan baharu dan mitologi baharu membawa Kahhori mengembara untuk memahami kuasa ajaib beliau. Episod memfokuskan Kahhori dan Tesseract ini ditulis oleh Ryan Little (What If…?, I Am Groot) yang bekerja bersama-sama dengan orang bangsa Mohawk untuk memastikan elemen dan budaya dalam episod ini adalah mengikut sejarah.

Kahhori dikatakan adalah nama sebenar dari puak serigala yang membawa maksud memberi motivasi kepada orang sekeliling. Episod khas Kahhori akan memfokuskan pengembaraan beliau merekrut orang lain yang ada kuasa luar biasa untuk mempertahankan bangsa dan negara sendiri sambil mencipta sejarah.

Buat masa ini masih tiada sebarang tarikh siaran atau butiran lengkap mengenai What If…? musim kedua. Sama-sama kita nantikan.

Sohor Kini