BCU, Bumilangit Cinematic Universe adalah dunia filem adiwira Indonesia yang menyertakan filem Gundala, Sri Asih dan siri TV Tira di Disney+. Sri Asih belum lagi ditayangkan di Malaysia (hanya di Indonesia), sementara Tira masih lagi dalam pasca-produksi – kini BCU telah hadir dengan filem baharu Virgo and the Sparklings.

Berdasarkan treler, filem ini adalah satu kisah sekumpulan wirawati remaja yang diketuai oleh Riani (Virgo). Ia dilihat sebagai satu filem komedi, mengenai kumpulan muzik sekolah dan Riani memiliki kuasa api yang boleh membantu beliau lompat, tembak dan melindungi orang. Ia juga dilihat mempunyai konflik klise gadis remaja, dan sebuah filem yang ringan. Seakan Ms. Marvel dan Pitch Perfect?

Ody C. Harahap adalah pengarah filem ini, seorang pengarah terkenal dengan banyak filem komedi. Ia adalah sebuah produksi Bumilangit sendiri bersama Legacy Pictures.

Sinopsis filem ini adalah Riani/Virgo bersama rakan-rakan menentang roh jahat yang merasuk anak mudah lain menjadi baran dan mengganas. Sambil itu turut masih perlu berusaha di sekolah sebagai kumpulan muzik dan mengendalikan masalah gadis remaja bersama pesaing.

Virgo dilakonkan oleh Adhisty Zara, menyertai beliau adalah Bryan Domani, Mawar De Jongh, Rebecca Klopper dan Satine Zaneta. Filem ini akan ditayangkan di Indonesia pada Mac nanti.

Sohor Kini