Resident Evil Village adalah permainan video seram terkini Capcom yang dilancarkan pada tahun 2021. Ia adalah permainan dengan grafik tingi dan memerlukan spesifikasi PC yang agak tinggi atau perlu dimainkan melalui konsol sahaja. Resident Evil Village baru sahaja menerima kemaskini untuk penambahan mod third-person dan cerita Rosemary.

Baca: Ulasan Resident Evil Village – Seram Dan Aneh, Tetapi Tidak Memuaskan

Sebelum ini, permainan ini hanya boleh dimainkan pada PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S dan PC sahaja. Terkini, Resident Evil Village sudah boleh dimuat turun untuk pengguna macOS. Tetapi terhad kepada mereka yang menggunakan peranti yang dijana dengan cip Apple Silicon seperti Apple M1 dan Apple M2 sahaja.

Perkara ini dibolehkan kerana macOS Ventura menggunakan Metal 3 API, iaitu ciri upscaling untuk memastikan permainan video seperti Resident Evil Village ini boleh dijalankan pada kadar yang lancar dan berprestasi tinggi.

Bagi yang berminat, jika anda menggunakan MacBook Pro M1/M2, iMac 24-inci M1, Mac Mini M1, Mac Studio atau juga MacBook Air M1/M2 anda boleh di gedung aplikasi App Store pada Mac dengan harga RM189.90.

Beli: Resident Evil Village Di Mac App Store

Sohor Kini