Pagi hari ini, kita semua dikejutkan dengan berita mengenai filem Deadpool 3. Ryan Reynolds dengan gaya beliau tersendiri telah mengumumkan kemaskini mengenai filem ini yang sudah disahkan akan berlaku dalam dunia MCU.

Deadpool 3 akan ditayangkan pada 6 September 2024 dan Hugh Jackman akan kembali sebagai Wolverine. Video terkini yang baru sahaja Ryan kongsi cuba menjelaskan bagaimana Wolverine masih hidup dan kaitannya dalam MCU sedangkan kali terakhir kita lihat watak ini adalah dalam filem Logan dan beliau sudah mati.

Video ini adalah satu lagi gimik pemasaran, kerana saat mereka mula menjelaskan sahaja terus ada muzik yang kuat menapis perbualan penjelasan antara Ryan dan Hugh.

Menurut mereka filem Logan berlaku pada tahun 2029 dan ia adalah satu perkara yang berbeza. Jadi kemungkinan besar Deadpool akan berlaku dalan garis masa MCU sekarang iaitu sekitar 2025.

Dalam video tersebut turut ada imej Ryan, Hugh dan Shawn Levy iaitu pengarah Deadpool 3 memberi petanda filem ini dalam pembangunan. Shawn turut pernah kongsi yang mereka ingin cuba kaitkan Deadpool dengan Stranger Things.

Filem Deadpool 3 juga disahkan akan kekal ganas dan untuk tontonan dewasa dan disokong oleh Marvel dan Disney. Sama-sama kita nantikwn pengumuman lanjut mengenai filem ini.

Sohor Kini