Melalui akaun rasmi Twitter, permainan NieR: Automata, Square-Enix mengumumkan bahawa permainan tersebut kini mencapai hasil edaran dan jualan digital sebanyak 3.5 juta salinan.

Hanya pada Jun lepas sahaja permainan tersebut dilaporkan mencapai hasil edaran sebanyak 3 juta dan mana kini selepas 6 bulan bersama dengan pelancarannya di konsol Xbox One, ianya kini mencapai sebanyak 3.5 juta salinan.

Tambahan itu, Square-Enix juga mengatakan bahawa hasil jualan permainan tersebut di pasaran Asia juga mencapai lebih dari 1 juta salinan.

Sememangnya permainan tersebut mendapat sambutan ramai oleh peminat terutamanya watak 2B yang menjadi kegilaan ramai. Sebelum ini Square-Enix dan Bandai Namco juga mengumumkan bahawa watak 2B juga bakal tiba di permainan Soul Calibur VI sebagai watak tetamu khas.

NieR: Automata merupakan permainan aksi pengembaraan yang dibangunkan oleh Platinum Games dan dilancarkan oleh Square-Enix di Playstation 4, Xbox One dan juga PC. Kami dari Aksiz juga ingin mengucapkan tahniah buat Platinum Games dan Square-Enix atas kejayaan ini.

Sohor Kini