BoBoiBoy Galaxy merupakan siri susulan kepada BoBoiBoy yang secara sendirinya mempunyai tiga musim dengan 24 episod dan telah tamat pada Jun 2018. Monsta kemudian memfokuskan kepada filem BoBoiBoy dan juga membangunkan francais Mechamato.

BoBoiBoy Galaxy Musim Ke-2 atau G2 ini diteruskan dalam bentuk komik dan hanya Disember ini ia akan kembali dalam bentuk siri animasi. Sebentar tadi, Monsta telah berkongsi treler acah baginya.

Dalam treler kita boleh lihat pelbagai pengenalan kepada watak baharu selain BoBoiBoy yang dilihat sudah semakin matang. Pelbagai musuh baharu dan aksi menarik akan berlaku. Menariknya, BoBoiBoy dilihat kini mempunyai jam seakan Ben 10 untuk mengawal kuasa Petir/Halilintar, Angin/Taufan, Tanah/Gempa, Api/Blaze, Air/Ais, Daun/Duri dan Cahaya/Solar.

Bagi yang tidak tahu, BoBoiBoy G2 ini dihasilkan bersama dengan studio luar, termasuk juga pekerja bebas dan studio luar negara melalui inisiatif “Monsta Satellite”. Selepas ini, tahun 2025 filem ketiga akan ditayangkan.

Sohor Kini