Membuka Set Boosters MTG Wilds of Eldraine

Wizards of the Coast telah melancarkan penambahan terbaru bagi Magic: The Gathering iaitu Wilds of Eldraine pada hari ini, 8 September 2023. Bersempena dengan pelancaran ini, mereka telah memberikan kami dua pek Pre-Release (yang akan dikongsi di artikel berlainan), Set Boosters dan juga media kit.

Di dalam penambahan ini, tarikan utama sudah semestinya adalah kad-kad baharu untuknya, kad reprint dengan rekaan baharu yang juga digelar sebagai Enchanting Tales dan juga kad dengan rekaan anime. Mengekalkan tema anime ini, Wizards juga telah hadir dengan treler anime untuknya yang anda boleh tonton di bawah.

Oleh itu, sesi membuka Set Boosters ini saya sudah semestinya menyasarkan untuk mendapatkan bukan sahaja kad baharu, tetapi juga kad Enchancting Tales yang baik terutama untuk digunakan di mana-mana set commander saya dan juga kad dengan rekaan anime.

Saya telah membuka 10 pek Booster, bagi versi video di mana saya juga berkongsi mengenai media kit yang dihantar oleh Wizards. Daripada 10 yang dibuka, sedikit mengecewakan kerana saya tidak menerima sebarang kad anime, tetapi menerima satu kad Enchanting Tales yang antara terbaik iaitu Mystic Study.

Anda boleh tonton video tersebut di bawah.

Selepas saya membuka 20 lagi pek Boosters, secara keseluruhan termasuk juga 22 yang dibuka di dalam video di atas, saya mendapat 58 kad Rare, dengan 11 adalah Mythic Rare. Selain daripada Rhystic Study, saya juga telah mendapat Bessech the Mirror yang bukan sahaja kad bernilai iaitu $44.99 menurut Card Kingdom tetapi juga sesuai dengan kad Mono-Black yang saya guna bagi Commander. Selain itu, satu lagi yang bernilai adalah Agatha’s Couldron dengan harga $21.99

Pencarian kad anime pula, saya hanya sekadar mendapat satu iaitu ‘As Foretold’ ataupun ia bukanlah satu kad yang bernilai tinggi dengan mempunyai harga $2.99 sahaja, namun ia masih mempunyai rekaan yang cantik. Selain itu, saya juga mendapat kad ‘Malik, Grim Manipulator’ yang merupakan kad di dalam koleksi ‘Universes Within’.

Selain Set Booster, Magic: The Gathering Wild of Eldraine juga ditawarkan melalui Draft Boosters, Collector Boosters, Commander Decks, Prerelease Packs, Bundles dan Starter Kit. Anda boleh baca artikel kami dan juga melayari laman rasmi Wizards of the Coast untuk maklumat lanjut.

Sohor Kini