Bulan September nampaknya adalah bulan yang menarik untuk anda mula melanggan HBO GO. HBO GO Malaysia hari ini mengumumkan beberapa filem baharu yang tiba ke platform mereka. Filem ini adalah Tár, The Fabelmans dan Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves. Kesemua filem ini sehingga hari ini sama ada tidak boleh diakses di Malaysia atau hanya boleh beli atau disewa sahaja.

Tár – 9 September

Sebuah filem di mana pelakon utamanya, Cate Blanchett memenangi anugerah Golden Globe 2023 dalam kategori Pelakon Wanita Terbaik, Filem – Drama. Filem, ini mengisahkan Lydia Tár, konduktor kepada kumpulan orkestra Jerman yang terkenal. Ia menceritakan bagaimana Tár bersiap sedia, menjadi tabah dan tegas kepada diri untuk pelancaran buku dan persembahan Mahler’s Fifth Symphony.

Filem ini akan ke HBO Go bermula 9 September akan datang.

The Fabelmans – 23 September

Sebuah filem yang diarahkan oleh Steven Spielberg dan ditulis oleh beliau bersama Tony Kushner. Ia mengambil inspirasi kisah Spielberg ketika kanak-kanak dan tahun pertama dalam dunia perfileman. Sammy Fabelman ketika kanak-kanak jatuh cinta dengan perfileman selepas menonton “The Greatest Show on Earth.” Mula menggunakan kamera dan mencipta filem di rumah bersama si ibu yang menyokongnya. Michelle Williams, Paul Dano, Seth Rogen, Gabriel LaBelle dan Judd Hirsch membintangi filem ini.

Filem ini akan ke HBO GO bermula 23 September akan datang.

Baca – Ulasan The Fabelmans

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves – 30 September

Sebuah filem berasaskan permainan main peranan (role playing) dengan nama sama Dungeons & Dragons tetapi berasaskan kempen Forgotten Realms. Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves menjadi filem fantasi komedi rompakan. Mengisahkan sekumpulan perompak ingin mencari artifak misteri tetapi diperdaya dengan musuh dalam pengembaraan penuh komedi dan aksi hebat serta penceritaan yang lancar.

Diarahkan dan ditulis oleh Jonathan Goldstein dan John Francis Daley. Filem ini dibintangi oleh Chris Pine, Michelle Rodriguez, Regé-Jean Page, Justice Smith, Sophia Lillis dan Hugh Grant.

Filem ini akan ke HBO GO bermula 30 September akan datang.

Baca – Ulasan Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves

HBO GO boleh dilanggan pada harga RM69.90 untuk tiga bulan. Dengan langganan ini bermula September nanti anda turut boleh mengakses kandungan Batman Day seperti filem Batman, Batman Returns dan Batman Forever.

Sohor Kini