Mechamato Movie adalah filem terbaru daripada Monsta. Ia adalah sebuah filem animasi yang merupakan prekuel kepada siri Mechamato, iaitu prekuel kepada BoBoiBoy. Filem ini mengisahkan ayah BoBoiBoy ketika usia muda, Amato bersama Sfera Kuasa beliau MechaBot.

Baca: Ulasan Mechamato Movie – Penuh Aksi, Penuh Isi

Filem ini mula ditayangkan kepada umum 7 Disember lepas dan telah menerima sambutan yang cukup baik. Ia juga adalah satu-satunya filem animasi besar tempatan untuk tahun ini dan menelan kos sehingga RM30 juta untuk pembangunannya.

Kini selepas lebih dua minggu ditayangkan, Mechamato Movie telah berjaya mengutip sebanyak RM22,500,000. Bukan itu sahaja, dalam perkongsian Nizam Abd Razak selaku CEO Monsta pada beberapa hari lepas melalui Cinemania World – filem ini pada minggu pertama turut berjaya tersenarai dalam 10 teratas kutipan Box Office dunia.

Monsta turut berharap, sepanjang filem ini ditayangkan mereka boleh capai kutipan mengikut bajet pembangunan filem iaitu RM30 juta. Dengan musim percutian sekolah yang masih berlangsung, ini masa terbaik untuk tonton filem ini di panggung. Jadi jika anda belum tonton jangan lupa saksikan filem animasi hebat tempatan ini.

Sohor Kini