Sejak dua tahun lalu tekah dilaporkan yang akan ada filem aksi nyata Hercules baharu sedang dibangunkan. Filem ini akan dihasilkan oleh Russo Brothers di bawah studio mereka AGBO bersama dengan Guy Ritchie.

Filem ini juga akan menjadi satu lagi filem animasi klasik Disney yang diadaptasi menjadi aksi nyata. Seperti yang dilaporkan sebelum ini, Hercules adalah sebuah filem muzikal dan Russo Brothers berkongsi kepada Variety – TikTok menjadi inspirasi untuk menjayakan filem ini.

Untuk memastikan jalan cerita filem ini tidak begitu sama dengan filem animasi, kisah yang akan disampaikan juga adalah berbeza dengan kisah asal. Hercules akan ditulis oleh David Callaham (Shang-Chi), tetapi masih tiada sebarang senarai pelakon, tarikh siaran/tayangan dan sinopsis penuh.

Bagi yang tidak tahu apa itu Hercules, ia adalah filem animasi Disney pada tahun 1997 yang mengisahkan anak dewa yang terpaksa hidup sebagai separuh manusia dan separuh dewa. Hercules perlu membuktikan beliau layak untuk menjadi individu yang hebat kepada dewa-dewa di Mount Olympus dengan memusnahkan makhluk-makhluk jahat.

Sohor Kini