Dan Lin Tidak Akan Menjadi “Kevin Feige” Untuk DC

Beberapa minggu lepas. Warner Bros. Discovery, dilaporkan sedang mempertimbangkan Dan Lin untuk menjadi ketua filem DC baharu bagi menggantikan Walter Hamada. Dan Lin adalah individu di sebalik It, filem aksi nyata Aladdin, filem Lego dan banyak lagi. Dan hasilkan filem melalui syarikat produksi beliau tersendiri Rideback.

CNBC baru-baru ini melaporkan pula yang Dan menolak atas tanggungjawab beliau ke atas Rideback. David iaitu CEO WBD turut bertemu secara dengan beliau secara peribadi untuk perbincangan jawatan ini. Jika ada orang mengambil jawatan ini, orang tersebut akan melalukan menggantikan tiga kerja dalam satu jawatan iaitu Ketua Warner Bros. Picture Michael De Luca/Pam Abdy, pengerusi Warner Bros. TV, Channing Dungey dan sudah tentu Walter Hamada pengerusi filem DC.

Dan Li ada cuba pertimbangkan untuk mengambil jawatan ini, tetapi tanggungjawab ke atas Rideback membuatkan beliau terpaksa tolak. WBD turut mempunyai beberapa calon lain yang boleh menguruskan perancangan filem DC untuk 10 tahun. Cuma masih tidak didedahkan lagi hari ini.

Sohor Kini