Chukwudi Iwuji adalah pelakon watak Clemson Munn dalam siri TV Peacemaker. Dalam siri TV ini beliau mempunyai prestasi lakonan yang baik sebagai makhluk asing yang menyamar menjadi manusia. James Gunn selaku pengarah Peacemaker yang turut akan mengarah filem Guardians of the Galaxy Vol. 3 turut memilih Chukwudi berlakon sebagai penjahat dalam filem MCU baru ini.

Penjahat ini adalah High Evolutionary dan Chukwudi memberitahu Collider yang watak yang beliau akan mainkan ini berbeza dengan komik. High Evolutionary versi beliau adalah seorang yang anti-sosial dan narkisistik. Watak ini juga mempunyai perwatakan sebagai seorang penyair/penyajak Shakespeare.

Dalam komik, nama beliau adalah Herbert Wyndham seorang saintis yang bereksperimen dengan genetik dan dibantu oleh seorang Inhumans. Teknologi beliau jugalah dala komik yang melahirkan Spider-Woman dan mencipta hibrid haiwan/manusia New Men seperti Inheritor. Dengan menggunakan teknologi sendiri Hebert berubah menjadi High Evolutionary makhluk dengan kuasa kosmik.

Filem Guardian of the Galaxy Vol. 3 akan diatayangkan pada Mei 2023 akan datang. Sama-sama kita nantikan untuk lihat Chukwudi memainkan watak ini bersama-sama dengan Adam Warlock lakonan Will Poulter.

Sohor Kini