Informasi Permainan Video Terkini
Activision mempertontonkan Trailer Mod Zombi Buat Call Of Duty: Black Ops 4
PC

Activision mempertontonkan Trailer Mod Zombi Buat Call Of Duty: Black Ops 4

Diterbitkan pada July 18, 2018 oleh .

Sudah kian pastinya permainan Call Of Duty seterusnya akan menyertakan mod zombi yang mana bukan sahaja mempunyai ceritanya sendiri malah bentuk pertempuran dan senjata yang berbeza berbanding permainan teras Call Of Duty.

Kini, Activision akhirnya berkongsi trailer pertama buat mod zombi bagi permainan Call of Duty: Black Ops 4 yang ironinya, mempunyai penceritaan berbanding permainan terasnya sendiri.

Mod zombi ini akan memfokuskan watak Scarlett Rhodes dimana beliau ingin menyelesaikan misteri kehilangan ayahnya bersama-sama dengan tiga watak lain. Melalui video ini, ianya memaparkan bahawa mod ini akan meletakkan pemain di atas kapal pelayaran dan pemain akan bertempur dengan pelbagai jenis zombi mengikut peringkat termasuklah seekor zombi harimau.

Menurut Activision, terdapat tiga kempen utama yang akan dilancarkan bersama-sama permainan tersebut iaitu IX, Voyage of Despair dan Blood of the Dead. Selain pemain juga tampaknya akan mengembara di masa lampau seakan zaman yunani dan bertempur di dalam arena bersama-sama menggunakan pelbagai senjata kuno seperti tukul, pedang, perisai dan sebagainya.

Baru-baru ini, Activision juga mengumumkan beta tertutup buat permainan tersebut bagi mereka yang membuat pra-tempahan. Namun bagi beta tertutup buat mod zombi, mereka tidak menyatakan sebarang tarikh rasmi.

Call Of Duty: Black Ops 4 merupakan siri seterusnya untuk Call Of Duty bagi tahun ini. Permainan ini memfokuskan bentuk permainan penembak pandang pertama dan kali ini, Call Of Duty: Black Ops 4 tidak mempunyai sebarang mod penceritaan solo dimana ianya akan memfokuskan bentuk multi-pemain. Call Of Duty: Black Ops 4 dirancang untuk dilancarkan pada 12 Oktober ini di konsol Playstation 4, Xbox One dan PC.


TIPS & ULASAN