Sebelum ini, Bethesda mengumumkan permainan Fallout 76 secara rasmi yang mana mereka juga menyatakan bahawa permainan ini akan mempunyai elemen atas-talian seperti mod multi-pemain dan sebagainya. Kini, Bethesda akhirnya mempertontonkan trailer tersebut secara asing dan berkongsi sedikit informasi tambahan.

Fallout 76 akan membenarkan pemain untuk membina watak mereka sendiri melalui sistem pembinaan watak S.P.E.C.I.A.L. dan bermain secara atas-talian dengan mod multi-pemain. Melalui mod tersebut, pemain berupaya untuk bertempur dengan pemain lain dan juga bekerjasama di dalam bentuk satu pasukan antara empat pemain.

Menariknya, pemain boleh membina penempatan sendiri secara bersama dengan pemain lain dan menghasilkan pelbagai barangan termasuklah kelengkapan Power Armor. Seperti kebanyakkan permainan multi-pemain, pemain juga boleh berinteraksi dengan pemian lain dengan melakukan pelbagai gaya dan juga melakukan pelbagai misi bersama.

Pemain juga berupaya untuk menembak nuklear melalui permainan di kawasan permainan tersebut dan hasil tembakannya akan memberi kesan terhadap kawasan permainan tersebut.

Menurut Todd Howard, permainan ini akan mempunyai kandungan saiz empat kali ganda lebih besar dari Fallout 4 dan ianya bertempatkan sebagai permainan sebelum daripada siri Fallout sebelum ini.

Sebelum ini juga, Bethesda mengumumkan versi Power Armor Edition akan dilancarkan oleh mereka khas sebagai permainan edisi terhad Fallout 76 tersebut.

Permainan tersebut kini boleh dipra-tempah dan bagi mereka yang berbuat demikian di konsol Xbox One, mereka berpeluang untuk mengakses beta tersebut dengan lebih awal. Dari segi tarikh beta tersebut, Bethesda akan mengumumkannya pada masa akan datang.

Fallout 76 merupakan permainan pasca-apokaliptik seterusnya buat siri Fallout. Ia dirancang untuk dilancarkan buat konsol Playstation 4, Xbox One dan PC pada 14 November 2018.

Sohor Kini