Buka Kotak MTG The Lost Caverns of Ixalan – Commander Veloci-Ramp-Tor

Wizards of the Coast telah melancarkan penambahan terbaru untuk Magic: The Gathering pada The Lost Caverns of Ixalan pada 17 November lepas, dan mereka juga telah menyediakan kami pek media yang mengandungi kotak Set Booster, beberapa pek Set Booster dan Draft Booster, Commander dan juga kotak khas.

Saya akan memperlihatkan apa yang diperoleh daripada kotak Set Boosters, beberapa pek dan juga kotak khas. Artikel ini, saya ingin memfokuskan kepada Commander yang sudah semestinya sesuatu yang saya tidak sabar untuk cuba.

Commander Veloci-Ramp-Tor

Seperti sedia maklum, penambahan The Lost Caverns of Ixalan ini memfokuskan kepada 4 puak iaitu Sun Empire, The Brazen Coalition of Pirates, Legion of Dusk dan Merfolk yang cuba mencari kekayaan dan misteri di Ixalan. Oleh itu, penambahan ini juga hadir dengan 4 pilihan kotak Commander berdasarkan 4 puak tersebut.

The Brazen Coalition of Pirates hadir dengan Commander Ahoy Mateys, Legion of Dusk dengan Commander Blood Rites, Merfolk dengan Commander Explorers of the Deep dan Sun Empire dengan Commander Veloci-Ramp-Tor yang saya akan perlihatkan di dalam artikel ini.

Seperti namanya, yang bermain dengan perkataan ‘Ramp’, ia adalah tema utama untuk dek Commander ini. Melalui Commander lalainya iaitu Pantlaza, Sun-Favored yang mempunyai kebolehan untuk memperbanyakkan kad yang boleh dimainkan. Apabila Pantlaza diaktifkan, dan setiap kali kad Dinosaur diturunkan, saya boleh Discover iaitu mekanik baharu yang diperkenalkan di dalam penambahan ini.

Discover akan membolehkan saya untuk mencari kad yang bukan Land dan juga mempunyai mana yang sama atau lebih rendah dengan kekuatan kad Dinosaur yang diturunkan sebelum ini, ia boleh terus dimainkan tanpa perlu membayar mana, ataupun meletakkan kad tersebut di tangan. Oleh itu, ini akan membantu sama ada memperbanyakkan kad yang dimainkan ataupun mendapatkan kad di tangan.

Sinergi dek ini sudah semestinya kad-kad Dinosaur yang merupakan majoriti daripada 40 kad Creature yang ada di dalam penambahan ini. Pelbagai kad Dinosaur lain juga boleh didapatkan daripada penambahan ini dan juga kad-kad lama untuk mempertingkatkan lagi tahap kuasa bagi dek ini.

Saya sangat menyukai dek Commander ini kerana bagi saya ia mempunyai strategi yang ringkas tetapi pada masa sama dapat melakukan serangan yang tidak dijangka. Terutama dengan Commander kebiasaannya, dapat melakukan serangan awal sebelum lawan dapat mencari cara untuk bertahan adalah adalah cara yang paling berkesan untuk mendahului. Dek ini juga mempunyai tiga warna yang membuka lebih banyak pilihan untuk menaik-taraf.

Tambahan pada itu, berbanding dengan dek Commander yang lain di dalam penambahan ini, Veloci-Ramp-Tor adalah dek Commander yang mempunyai nilai di pasaran tertinggi berdasarkan kad-kad yang ada di dalam. Dengan dek ini mencecah nilai $60 berbanding dek lain yang lebih kurang $40 sahaja.

Antara kad-kad yang ‘bernilai’ selain adalah ‘Xenagos, God of Revels’, ‘Apex Altisaur’, ‘Akroma’s Will’ yang secara sendirinya mencecah $10, dan ‘Chandra’s Ignition’.

Bersama dengan setiap kotak Commander, juga ditawarkan satu pek Collector Booster Sample yang mengandungi kad dengan rekaan tertentu, termasuk juga yang eksklusif untuk Collector Booster sahaja. Di dalam terdapat dua kad, dan bagi kad di dalam kotak ini, saya mendapat The Mycotyrant dan Zoyowa Lava-Tounge, kedua-dua dengan rekaan showcase.

Setiap kotak Commander ini ditawarkan dengan harga RM165.99 ataupun RM649.99 untuk mendapatkan keempat-empat kotak. The Lost Caverns of Ixalan juga ditawarkan melalui Draft Boosters, Set Boosters, Collector Boosters, Prerelease Packs, Bundles dan Gift Bundles.

Anda boleh layari pautan ini untuk melihat senarai WPN Premium Stores di Malaysia.

Sohor Kini