Tahun lepas telah kami laporkan yang Ubisoft telah bekerjasama dengan Netflix untuk hadir dengan tiga permua. Permua ini adalah Assassin’s Creed, Valiant Hearts 2 dan juga Mighty Quest 2. Ketika menghadiri sesi telesidang Netflix Games minggu lepas, Etienne Tardieu selaku pengarah senior perniagaan dan pengedaran Ubisoft telah berkongsi mengenai permua pertama mereka untuk Netflix.

Permua ini adalah Mighty Quest kedua atau nama rasminya Mighty Quest Rogue Palace.

Dalam Mighty Quest Rogue Palace, Ubisoft telah menggunakan formula baharu yang lebih menarik untuk dimainkan. Pertama sekali adalah rekaan grafik dan bentuk permainan yang ditambahbaik. Kedua adalah konsep “meta” di mana pemain boleh menyertai sesi bermain pada bila-bila masa. Akhir sekali adalah lebih banyak pilihan watak hero akan diperkenalkan.

Mighty Quest Rogue Palace akan tiba di Netflix Games pada 18 April ini. Bagi yang berminat anda perlu melanggan Netflix untuk bermain pada pengalaman yang memuaskan.

Bagi permua Assassin’s Creed dan Valiant Hearts yang seterusnya, Ubisoft menyatakan pembangunan permua ini masih di peringkat awal dan hanya akan diumumkan nanti.

Sohor Kini