Sepeti yang kami laporkan sebelum ini, Apple TV+ akan hadir dengan filem berjudul Tetris, mengisahkan kejayaan di sebalik permainan klasik ini.

Hari ini, treler pertama bagi filem ini diperlihatkan;

Anda mungkin pernah main, atau paling tidak pernah dengar akan kewujudan permainan Tetris ini. Tetapi tahukah anda sebelum Tetris menjadi terkenal, pembangun permainan dan individu yang menjayakannya melalui banyak cabaran dan dugaan sehingga melibatkan konflik politik dan penganiayaan?

Filem ini menceritakan apa sebenarnya berlaku kerana diadaptasi dari kisah benar. Dalam treler anda boleh lihat bagaimana usahawan Henk Rogers (Taron Egerton) menemui Tetris pada tahun 1988 dan sanggup mengambil pelbagai risiko untuk bekerjasama dengan pencipta Tetris Alexey Pajitnov (Nikita Efremov) untuk memasarkan permainan ini kepada umum.

Apple menyatakan filem ini berlaku di era Perang Dingin dengan penjahat dan hero tidak disangka berperang mendapatkan hak Tetris sehingga berjaya. Kini Alexey Pajitnov dan dan Henk Rogers mengendalikan The Tetris Company bagi memberi lesen Tetris kepada syarikat-syarikat lain.

Sohor Kini