ICBC (Asia) Festival e-Sukan & Muzik Hong Kong akan berlangsung dari 24 hingga 26 Ogos 2018 di Hall 3, Pusat Konvensyen dan Pameran Hong Kong (HKCEC) dan dianjurkan oleh Lembaga Pelancongan Hong Kong (HKTB).

Festival ini akan menyertakan tiga pertandingan e-sukan peringkat antarabangsa: “Return of the Legends 2018” dan dua kejohanan baharu – “ZOTAC CUP MASTERS CS: GO 2018 Grand Finals” dan “Hong Kong PUBG World Invitational”. Pertandingan ini akan menampilkan lebih 110 pemain dari seluruh dunia. Zon Pengalaman, salah satu acara penting Festival ini, akan diperluaskan dengan memasukkan e-Sukan dan produk berkaitan yang terkini.

ICBC (Asia) Festival e-Sukan & Muzik Hong Kong akan merangkumi tiga pertandingan e-Sukan antarabangsa, yang menampilkan barisan pemain terkuat dan menyediakan hadiah yang tertinggi dalam sejarah e-Sukan Hong Kong.

  • Dalam “Return of the Legends 2018”, bekas pemenang kejohanan dunia dan pemain legenda lain akan membentuk dua pasukan, Team East dan Team West, untuk bersaing bagi mencapai kemenangan.
  • Hadiah-hadiah “ZOTAC CUP MASTERS CS: GO 2018 Grand Finals” adalah AS $ 300,000 (lebih daripada HK $ 2 juta), suatu rekod baru dalam kejohanan e-Sukan Hong Kong.
  • Empat belas pasukan antarabangsa dan dua pasukan tempatan bakal bersaing untuk kejuaraan “Hong Kong PUBG World Invitational”, bagi merebut hadiah wang berjumlah AS $ 150,000 (lebih daripada HK $ 1 juta), yang merupakan jumlah terbesar dalam kejohanan PUBG tempatan.
  • Lebih daripada 110 pemain tempatan dan antarabangsa akan mengambil bahagian dalam tiga kejohanan e-Sukan, termasuk Tabe, seorang pemain tempatan yang terkenal dan juga naib johan dalam “Liga Legends World Championship”.

Di samping kejohanan e-Sukan, akan terdapat Zon Pengalaman yang mempamerkan produk berkaitan e-Sukan terkini yang menampilkan paparan permainan, pengalaman VR, percubaan permainan mudah alih, dan persembahan muzik. Pengunjung boleh menikmati pelbagai aktiviti menarik dan mencuba sendiri produk-produk permainan tersebut.

Tiket untuk semua pertandingan e-Sukan di ICBC (Asia) Festival e-Sukan & Muzik Hong Kong akan dijual di hkticketing.com dari 12 Julai dan seterusnya berharga HK $ 250 HK $ 120 dan HK $ 50 . Tiket kemasukan ke Zon Pengalaman adalah HK $ 10. Tiket-tiket juga boleh didapati di kaunter tiket HKCEC semasa Festival berlangsung.

Untuk tiket dan butiran lain mengenai ICBC (Asia) Festival e-Sukan & Muzik Hong Kong, anda boleh layari laman web: www.emfhk.com.

Sohor Kini