Prime Video hari ini telah berkongsi gambar daripada siri terbaru mereka iaitu siri aksi nyata berdasarkan permainan oleh Bethesda, Fallout. Mereka juga mengumumkan yang siri ini akan mula disiarkan di platform tersebut pada 12 April 2024.

Antara barisan pelakon yang terlibat di dalam filem ini adalah Ella Purnell yang membawa watak Lucy iaitu salah seorang ‘Vault Dweller’, Aaron Moten yang membawa watak Maximus yang merupakan sebahagian daripada Brotherhood of Steel, Walton Goggins membawa watak The Ghoul yang merupakan seorang pemburu upahan dan Kyle MacLuaghiin membawa watak Overseer Hank yang merupakan Overseer untuk Vault 33 dan juga bapa kepada Lucy.

Tiga episod pertama untuk siri ini diarahkan oleh Jonathan Nolan dan penerbit eksekutif bersama dengan Lisa Joy, Geneva Ronertson-Dworet dan Garham Wagner yang juga merupakan penulis bagi siri ini.

Prime Video boleh dilanggan dengan harga RM25 sebulan ataupun dapatkan bersama dengan Twitch Prime yang juga ditawarkan dengan harga yang sama.

Sohor Kini