Mechamato Kini Disiarkan Di Televisyen Jepun

Antara perkara yang membanggakan negara dalam industri animasi baru-baru ini adalah, Mechamato yang telah tiba ke Jepun dan menerima maklum balas yang sangat positif. Siri animasi ini turut telah memenangi anugerah Anime Fans Award di Tokyo Anime Award Festival 2023.

Terbaru, Monsta mengumumkan yang Mechamato kini bukan sahaja boleh diakses di Netflix, HBO Go, Amazon Prime, Hulu, dAnimeStore, J:Com, FOD, atau Bandai Channel tetapi juga saluran di televisyen iaitu Tokyo MX. Siaran akan bermula 6 Oktober setiap 6:30 petang.

Bukan itu sahaja, figura aksi mereka iaitu FGURA Mechamato turut akan dijual di Tokyo MX Mall melalui pesanan mel. Mechamato turut akan diedarkan melalui TVer iaitu perkhidmatan sewa atau beli melalui Nippon TV, TV Asahi, TBS Television, TV Tokyo, dan Fuji Television.

Mechamato bagi yang tidak tahu adalah francais prekuel kepada BoBoiBoy. Amato adalah bapa kepada BoBoiBoy dan kisahnya disampaikan ketika dia muda dan baru bertemu MechaBot. Beberapa kisah sampingan memperlihatkan Amato dewasa bersama BoBoiBoy turut pernah dipertontonkan.

Sohor Kini