Pirates of the Carribean adalah permainan di taman tema Disneyland yang diadaptasi menjadi filem pada tahun 20023. Populariti filem ini menjadikannya kepada sebuah francais dengan lima filem, tamat dengan Dead Men Tell No Tales pada tahun 2017. Kini sudah 6 tahun berlalu sebarang sambungan dan olahan semula masih belum kelihatan.

Kami ada laporkan yang Disney telah pun membatalkan projek olahan semula Pirates of the Carribean dengan Margot Robbie sebagai lanun utama. Terbaru, Disney dikatakan masih sedang ingin mengembalikan francais ini. Filem yang kini dalam pembangunan adalah berdasarkan skrip oleh Craig Mazin (The Last of Us, Mythic Quest, Chernobyl) dan Ted Elliott (penulis francais Pirates).

Menurut Mazin, skrip yang beliau tulis adalah aneh tetapi telah diterima oleh pihak Disney. Apa yang anehnya, apa yang berlaku, watak mana yang terlibat masih tidak pasti. Walau bagaimanapun filem ini dikatakan akan berlaku dalam dunia sama Pirates of the Carribean.

Sementara skrip untuk filem Margot Robbie itu mungkin akan digunakan di masa hadapan apabila kisahnya sudah sesuai untuk disampaikan.

Sumber – Variety

Sohor Kini