Filem Olahan Semula Rahsia Akan Diterbitkan Oleh Astro Shaw

Filem Rahsia yang diterbitkan pada tahun 1987 adalah antara filem mempunyai status kultus di kalangan peminat filem Melayu. Ia dibintangi oleh Noor Kumalasari dan Allahyarham Syukery Hashim dengan ia diarahkan pula oleh Othman Hafsham. Kerana ia sukar dibeli dalam versi fizikal dan hanya ditawarkan di SIAR, ramai di kalangan generasi muda tidak tahu akan kewujudan filem yang memenangi enam anugerah di Festival Filem Malaysia 1987.

Oleh itu Astro Shaw semalam menghantar ciapan mengumumkan filem Rahsia yang diolah semula akan diterbitkan oleh mereka. Sebenarnya filem Rahsia olahan semula ini sudahpun menjalani proses penggambaran beberapa tahun lalu dengan tarikh tayangan asal pada Oktober 2022. Mungkin kerana penangan pandemik, ia tidak ditayangkan pada slot asal.

Berdasarkan laporan terdahulu, filem Rahsia baharu ini dibintangi oleh Nabila Huda, Fikry Ibrahim, Qistina Raisah, Syed Ali Murtadha, Eman Manan, Marsha Milan, Rashidi Ishak, Iman Corinne, dan Mislina Mustaffa,. Filem diarahkan oleh Shamyl Othman yang merupakan anak kepada pengarah asal Othman Hafsham. Tarikh tayangan Rahsia olahan semula ini masih belum dikongsi oleh Astro Shaw.

Sohor Kini