Durioo+ sebelum ini telah mengumumkan yang mereka mendapat hak eksklusif untuk menyiarkan filem animasi Bilal the Movie melalui platform penstriman mereka.

Terkini, mereka juga telah berkongsi buat pertama kali filem ini dengan alih suara Bahasa Melayu yang anda boleh tonton di bawah.

Bilal the Movie ataupun judul lainnya Bila: A New Breed of hero merupakan filem animasi yang dikeluarkan pada tahun 2015. Filem ini diarahkan oleh Khurram H. Alavi dan Ayman Jamal. Dengan penceritaan ditulis oleh Ayman Jamal, Alexander Kronemer dan michael Wolfe.

Berikut adalah sinopsis mengikut Durioo+;

Ini adalah kisah sebenar seorang lelaki bernama Bilal yang hidup pada zaman dahulu kala di Mekah. Dia adalah seorang bekas hamba yang memeluk agama Islam dan menjadi sahabat Rasulullah SAW. Filem ini mengisahkan perjuangan Bilal dalam menghadapi penindasan dan kekejaman dari orang kafir Quraisy di Mekah, serta peranan pentingnya dalam menyebarkan agama Islam ke seluruh dunia. Dalam filem ini, anda akan menyaksikan kegigihan dan keberanian Bilal dalam menentang kezaliman dan mencari kebebasannya, serta bagaimana ia menjadi inspirasi untuk orang-orang Islam di seluruh dunia.

Bilal The Movie akan tiba di Durioo+ pada 15 April. Durioo+ ditawarkan dengan harga RM12.90 sebulan ataupun RM149.90 setahun. Durioo+ juga boleh didapatkan melalui Unifi TV.

Sohor Kini