Pada minggu lepas, akses awal untuk ujian beta Diablo IV telah diadakan, dimana mereka yang pra-tempah permainan tersebut diberi akses kepada tiga watak, termasuklah Barbarian, Sorceror dan Rogue dan boleh memainkan bab pertama permainan tersebut secara penuh dengan had level 25 untuk setiap watak tersebut.

Ujian beta terbuka untuk permainan tersebut akan dibuka pada penghujung minggu ini, 25 Mac sehingga 27 Mac ini bermula 12 tengah malam. Untuk ujian beta ini, selain daripad tiga watak asal, pemain juga akan diberi akses kepada dua watak tambahan iaitu Druid dan Necromancer, iaitu pilihan penuh watak-watak permainan ini.

Sama seperti akses awal minggu lepas, pemain juga akan boleh memainkan bab pertama permainan ini di lokasi Fractured Peaks dan akan boleh bermain dengan pemain-pemain lain untuk menewaskan World Boss dan mendapatkan senjata dan kelengkapan yang berkuasa.

Fail permainan ini juga sudah boleh dimuat-turun secara awal, memudahkan anda untuk memainkan permainan ini apabila akses dibuka pada malam esok.

Mereka yang mengakses ujian beta ini juga akan menerima haiwan peliharaan Beta Wolf dalam permainan apabila permainan ini dilancarkan pada 6 Jun 2023 kelak.

Sohor Kini