Charlie Cox dan Vincent D’Onofrio adalah pelakon untuk watak Matt Murdock/Daredevil dan Kingpin dalam siri TV Marvel Netflix yang kini sudah pun disiarkan di Disney+ Hotstar. Ketika itu, walaupun penerbit siri mengaku yang cerita mereka berada dalam MCU, pihak Marvel Studios tidak pernah mengesahkannya.

Charlie kembali sebagai Matt dalam Spider-Man: No Way Home dan Vincent pula sebagai Kingpin dalam siri TV Hawkeye. Ia adalah kali pertama kedua-dua pelakon dan watak ini memasuki dalam dunia MCU secara rasmi. Tetapi selepas itu, terus tiada khabar mengenai penglibatan mereka dengan mana-mana projek kecuali ura-ura yang tersebar di arena web.

THR baru-baru ini melaporkan yang Charlie dan Vincent akan kembali memainkan watak masing-masing dalam siri TV Echo di Disney+. Echo adalah kisah Maya Lopez lakonan Alaqua Cox yang muncul dalam Hawkeye.

Daredevil dikatakan akan menjalankan misi mencari rakan-rakan Defenders lain, dan yang telah dikhabarkan adalah Jessica Jones lakonan Krysten Ritter. Beliau dikatakan akan muncul dalam tiga episod, sementara Kingpin besar kemungkinan akan muncul dengan penutup mata kerana ditembak oleh Echo pada episod akhir Hawkeye akan muncul untuk empat episod.

Ini bermakna ada potensi untuk Daredevil kembali berlawan dengan Kingpin. Cuma bagaimanakah perjalanan cerita mereka dan apakah masa depan mereka untuk dunia MCU, itu tidak pasti. Jika Jessica Jones dan Daredevil sudah muncul, kini tinggal Luke Cage, Iron Fist dan The Punisher sahaja menunggu giliran. Sama-sama kita nantikan.

Sohor Kini