Walaupun kandungan di dalam Apple TV+ sangat sedikit jika dibandingkan dengan Netflix, Prime Video, Disney+, dan pesaing lain – tidak bermakna kandungan yang ditawarkan adalah tidak menarik. Baru-baru ini, siri TV komedi telah menjadi popular di platform penstriman video ini.

Siri TV Ted Lasso yang baru sahaja menyiarkan musim kedua dilaporkan telah menjadi siri TV nombor satu yang paling banyak ditonton di platform ini. Siri TV yang baharu ini telah menerima sebanyak 20 pencalonan untuk anugerah Emmy. Malah di Rotten Tomatoes, pengkritik dan orang awam memberi skor pada kadar 95% dan juga 96% untuknya.

Ted Lasso mengisarkan seorang jurulatih bola sepak lakonan Jason Sudeikis. Beliau hanyalah jurulatih di sebuah kolej biasa yang dilantik menjadi jurulatih untuk pasukan profesional di England. Menjadikan siri TV ini lucu adalah, beliau tiada pengalaman untuk melatih pasukan yang lebih berpengalaman.

Selain itu, siri TV komedi muzikal Schmigadoon! dan drama komedi Physical turut tersenarai dalam 10 siri TV Apple TV+ yang banyak ditonton oleh pelanggan. Siri TV komedi lain seperti Trying turut menjadi semakin popular sejak musim kedua disiarkan dengan jumlah penonton meningkat hampir dua kali ganda daripada musim pertama.

Sohor Kini