Westworld adalah siri TV HBO yang bertemakan masa hadapan. Ia mengisahkan kehidupan robot yang memberontak, inginkan kehidupan sendiri. Siri ini sudah pun mempunyai tiga musim dan masih ditayangkan di HBO dengan baki 2 episod lagi. Bermula dari taman tema futuristik sehinggalah ke bandar teknokrat di masa hadapan.

Terkini, HBO telah mengesahkan siri TV ini akan kembali untuk musim keempat. Lisa Joy dan Jonathan Nolan, akan meneruskan tugas sebagai penerbit eksekutif bagi menguruskan segala hal-hal kreatif. Walau bagaimanapun jumlah episod dan tarikh siaran masih belum ditetapkan. Menariknya, menurut laporan dari The Hollywood Reporter – pasangan suami isteri Lisa dan Jonathan ini turut akan meneruskan tugas sehingga tiga musim lagi untuk Westworld. Ini bermakna, Westworld akan diteruskan sehingga musim keenam.

Westworld bagi yang tidak tahu, adalah adaptasi dari filem berjudul sama pada tahun 1973. Mengisahkan android dari sebuah taman tema yang memberontak dan mula membunuh para pengunjung. Untuk siri TV, pelakon seperti Tessa Thompson (Valkyrie – Thor), Aaron Paul (Breaking Bad), Evan Rachel Wood, Thandie Newton dan Jeffrey Wright memainkan watak utama.

Bagi yang berminat dengan siri TV Westworld, anda boleh tontonnya di saluran HBO di Astro atau melalui aplikasi HBO Go Malaysia. Baki 2 episod lagi dari 8 episod, akan disiarkan pada 26 April dan 3 Mei. Jika anda tidak sabar, tonton terlebih dahulu 6 episod atau tunggu 3 Mei untuk maratonton kesemuanya.

Sohor Kini