Informasi Permainan Video Terkini
Mingguan Aksiz – Spider-Man, Super Mario Odyssey Dan PUBG SEA Championship

Mingguan Aksiz – Spider-Man, Super Mario Odyssey Dan PUBG SEA Championship

Diterbitkan pada Apr 29, 2018 oleh .

Mingguan Aksiz melihat kepada perkembangan dunia permainan video sepanjang minggu ini. Minggu ini SIE mengumumkan harga rasmi untuk permainan Marvel’s Spider Man Bagi Pasaran Malaysia dan pemain yang pra-tempah akan mendapat kostum Iron Spider dari Infinity War. Manakala Detroit: Become Human kini siap dibangunkan dan demo boleh dimuat-turun melalui Playstation Store.

Nintendo mengumumkan Switch terjual sebanyak 17.74 juta unit dan berkongsi senarai permainan mereka untuk Switch yang terjual paling banyak, Super Mario Odyssey mendahului dengan jualan 10.41 juta unit. Sega pula mengumumkan Sonic Mania sudah terjual sebanyak 1 juta unti secara global dan Sonic Mania Plus akan tiba pada 17 Julai 2018.

Manakala Rockstar mengumumkan edisi lengap untuk permainan GTA V iaitu GTA V Premium Online Edtion dan boleh didapati bermula minggu hadapan. Penulis siri Netflix The Witcher mengatakan siri ini akan mempunyai 8 episod dan akan dikeluarkan pada tahun 2020. Tambahan, Tencent mengumumkan yang mereka akan menerbitkan siri TV berdasarkan permainan Arena of Valor dan mereka juga mengumumkan permua Red Alert Online untuk pasaran China.

Asus ROG mengumumkan Kejohanan PUBG Southeast Asia Championship akan bermula pada 5 Mei untuk pusingan kelayakan nanti dan pusingan terkahir pada 23 sehingga 24 Jun di Thailand.

TIPS & ULASAN