Minggu ini, Epic Games Store menawarkan dua lagi permianan percuma. Manakala Kaigan Games mengumuman permainan Doctor Who. Demo Kingdom Hearts: Memory Of Melody kini boleh dimuat-turun. Fall Guys pula menerima kostum Sonic. PUBG menerima musim ke-9 dan Call Of Duty Mobile pula menerima kandungan ulang tahun dan musim ke-11. Beta terbuka untuk permua League Of Legends Wild Rift akan berlangsung Oktober ini.

Microsoft pula berkongsi 30 permainan yang akan dioptimumkan di Xbox Series apabila ia dilancarkan kelak. Manakala Sony pula memperlihatkan paparan antaramuka PlayStation 5 secara rasmi. Selain itu, mereka juga mengumumkan beberapa kemaskini untuk pemilik konsol PlayStation.

Di arena Esukan, persekutuan sukan Asia Tenggara umum esukan akan kembali untuk Sukan Asia Tenggara 2021 ini. Manakala Yoodo pula umum kejohanan PUBG Mobile Campus Championship.

Untuk berita Jeda, GSC umum akan bawa filem Demon Slayer The Movie: Mugen Train di pawagam tempatan. Manakala Sony Pictures pula memperlihatkan video acah pertama filem Monster Hunter. Akhir sekali, Ejen Ali: The Movie bakal tiba di Netflix pada 1 November ini.

Sohor Kini