HoYoverse telah mengumumkan yang kemaskini seterusnya untuk Genshin Impact iaitu versi 4.6 yang juga berjudul “Two Worlds Aflame, the Crimson Night Fades” akan dilancarkan pada 24 April 2024 yang antaranya menyertakan watak baharu yang boleh digunakan iaitu Arlecchino, dan kawasan baharu.

Arlecchino yang juga dikenali sebagai Knave merupakan sebahagian daripada Fatui Harbinger, dia merupakan watak 5-bintang menggunakan polearm dengan elemen Pyro. Selain menjadi watak yang boleh digunakan, Arlecchino juga menjadi boss mingguan baharu yang turut tiba bersama dengan penceritaan baharu iaitu “Ignis Purgatorius”

Selain itu, versi 4.6 ini juga akan menyertakan kawasan baharu di Fontaine iaitu peninggalan kawasan Remuria di dalam air, yang juga menjadi tempat untuk “Legatus Golem” iaitu boss baharu yang turut tiba bersama.

Inazuma juga menerima kandungan baharu iaitu di Watatsumi Island melalui acara “Iridescent Arataki Rocking’ for Life Tour de Force of Awesomeness” yang akan menyertakan permainan irama, pemain juga boleh menghasilkan irama sendiri untuk berkongsi dengan rakan.

Genshin Impact sudah dikeluarkan untuk PlayStation, PC, iOS dan Android.

Sohor Kini