EA telah melancarkan EA Sports FC 24 pada 24 hari yang lepas dan mereka telah berkongsi beberapa data menarik mengenainya.

Antara yang dikongsi-kan adalah sepanjang 24 hari yang lepas, sudah terdapat 1.6 bilion perlawanan yang dimainkan dan 4.1 bilion gol dijaringkan.

Mereka juga mengatakan yang di dalam mod Ultimate Team, pemain popular adalah dari negara Perancis, England, Spain, Brazil dan Jerman dengan Premier League, LALIGA, Bundesliga, Serie A dan Ligue 1 adalah liga yang paling popular.

Lima pemindahan paling popular di dalam mod karier adalah Kylian Mbappe,Jesus Corona, Alphonso Davies, Jude Bellingham dan Alejandro Garnacho.

Pasukan yang paling banyak dipilih adalah Real Madrid, Manchester City, FC Barcelona, Manchester United dan Liverpool. FC Barcelona, Chelsea, Arsenal dan Olympique Lyonnais untuk pasukan wanita.

Dengan buat pertama kali pemain wanita disertakan di dalam Ultimate Team, EA mengatakan pemain telah menggunakan 739 juta pemain wanita. Bagi penjaring gol terbanyak pula senarai pemain adalah seperti berikut;

Penjaring Terbanyak Lelaki

  1. Darwin Nunez
  2. Ansu Fati
  3. Erling Haaland
  4. Timo Werner
  5. Randal Kolo Muani

Penjaring Terbanyak Wanita

  1. Sam Kerr
  2. Kadidiatou Diani
  3. Alex Morgan
  4. Trinity Rodman
  5. Alexia Putellas

EA Sports FC 24 sudah dikeluarkan untuk PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series, Nintendo Switch dan PC. Anda boleh baca ulasan kami di pautan berikut; Ulasan EA Sports FC 24.

Sohor Kini