HoYoverse telah mengumumkan yang kemaskini terbaru untuk Honkai: Star Rail iaitu versi 1.4 – “Jolted Awake From a Winter Dream” akan dikeluarkan pada 11 Oktober 2023 bersama dengan pelancaran permainan tersebut di PlayStation 5.

Kemaskini antaranya menyertakan kawasan baharu iaitu Old Weapons Testing Ground dan Pillars of Creation, bersama dengan permainan mini iaitu Aetherium Wars, dan juga acara masa terhad Planar Infinity yang akan disertakan di dalam Simulated Universe.

Tiga watak baharu akan tiba iaitu Jingliu, Topaz & Numby dan Guinaifen akan tiba sepanjang versi 1.4 ini bersama dengan Seele yang akan kembali ditawarkan. Jingliu merupakan orang ternama di Xianzhou dan merupakan guru kepada Jing Yuan. Jingliu menggunakan elemen Ice dan mengikuti Path of Destruction.

Topaz yang ditemani oleh Numby iaitu Warp Trotter merupakan watak menggunakan elemen Fire dan mengikut Path of the Hunt. Dia mempunyai interaksi yang unik kepada Traiblazers semasa mengembara.

Guinaifen pula merupakan artis persembahan yang mempunyai pelbagai bakat. Dia juga menggunakan elemen Fire tetapi mengikut Path of Nihility. Walaupun bukan berasal dari Xianzhou tetapi pengetahuan dia mengenai budaya dan tradisi tempat tersebut membuatkan dia disokong oleh penduduk tempatan.

HoYoverse juga hadir dengan acara di restoran La Juiceria Superfood iaitu “Time to feast! Astral Express Pit Stop” yang akan berlangsung pada 11 Oktober sehingga 14 November 2023 dan anda boleh dapatkan maklumat lanjut melalui pautan berikut – https://hsr.hoyoverse.com/feast.

Honkai: Star Rail sudah dikeluarkan untuk PC, iOS dan Android. Ia juga akan tiba di PlayStation 5 pada 11 Oktober ini.

Sohor Kini