ASUS ROG Raikiri Pro Kini Di Malaysia Pada Harga RM699

Bulan Januari lalu ketika acara CES 2023, ASUS telah mengumumkan sejumlah produk gaming baharu di bawah siri ROG. Antara yang menarik perhatian adalah alat kawalan permainan untuk XBOX, iaitu ROG Raikiri Pro.

ROG Raikiri Pro merupakan alat kawalan permainan dengan skrin OLED 1.3-inci terbina. Skrin ini boleh memaparkan animasi menarik, status bateri dan profil untuk tetapan berbeza mengikut permainan. Ia turut menyokong sambungan nirwayar Bluetooth, WiFi 2.4 GHz RF dan USB-C. Setiap butang bahu turut menyokong mod menekan yang berbeza seakan PlayStation DualSense.

Port bicu audio 3.5mm dengan ESS DAC turut disertakan untuk kualiti audio terbaik dengan mana-mana set fon telinga. Di bahagian belakang turut mempunyai butang tambahan untuk memastikan pengalaman permainan yang terbaik. Butang D-Pad turut disertakan untuk keselesaan dan kawalan yang lebih mudah.

Setiap butang dan skrin boleh diubahsuai dengan aplikasi Armoury Crate pada Windows. Baru-baru ini, wakil ASUS Malaysia memberitahu kami, ROG Raikiri Pro sudah mula dijual di Malaysia pada harga RM699.

Sohor Kini