HoYoverse telah mengumumkan yang kemaskini seterusnya untuk Genshin Impact iaitu versi 4.1 – “To the Stars Shining in the Depth” – akan tiba pada 27 September ini yang antaranya membawa kawasan baharu di Fontaine, dua watak baharu iaitu Neuvillette dan Wriothesley, serta sambutan ulang tahun ke-3 permainan ini dengan pelbagai ganjaran di dalam permainan.

Melalui kemaskini ini, Traveler akan melawat kawasan baharu di Fontaine dan melihat negara tersebut daripada perspektif yang baharu, antaranya adalah Fortress of Meropide yang berada di dalam laut iaitu tempat beradanya orang buangan dan juga pelbagai misteri.

Penceritaan Archon Quest juga diteruskan dengan pemain mencari Childe di Fortress of Meropide. Berada di udara adalah “Allogravity-Condensed Water Bodies” dan juga percubaan yang berbahaya oleh Fontaine Research Institute untuk menyelamatkan diri daripada bah besar.

Dua bos baharu akan disertakan iaitu “Millennial Pearl Seahorse” yang melakukan serangan Electro dan juga “Experimental Field Generator” yang boleh mengubah graviti dan membolehkan pemain untuk melompat lebih tinggi.

Dua watak baharu yang boleh didapatkan oleh pemain adalah Neuvilette iaitu “Ludex of Fontaine” yang merupakan watak 5-bintang, pengguna Catalyst dengan elemen Hydro. Selain itu, Wriothesley juga akan disertakan dia merupakan pengurus Fortress of Meropide yang juga pengguna Catalyst dengan elemen Cryo.

Kedua-dua mereka boleh menggunakan nyawa untuk melancarkan serangan tertentu sebelum dapat menyembuhnya semula. Neuvillette akan tiba terlebih dahulu bersama dengan Hu Tao manakala Wriothesley akan tiba kemudian bersama dengan Venti.

Kemaskini ini juga akan membawa pemain kembali ke Mondstadt dan juga Liyue melalui Festival Puisi yang menyertakan pelbagai permainan mini dan juga dapatkan watak 4-bintang secara percuma.

HoyoVerse juga menyambut ulang tahun ke-3 untuk Genshin Impact dengan “log masuk harian” menawarkan ganjaran seperti Interwined Fates x 10 bersama dengan Primogems x1,600, Fragile Resin x4 dan dua gajet iaitu “Portable Aerodynamic Gelatinous Bubble Generator” dan “Itty Bitty Octobaby”.

Genshin Impact sudah dikeluarkan untuk PlayStation 4, PlayStation 5, PC, iOS dan Android. Ia adalah permainan percuma dan menyertakan pembelian di dalam aplikasi.

Sohor Kini