Charlie’s Angel adalah siri aksi polis tiga wanita yang disiarkan pada 1976 – 1981 untuk lima musim. Ia kemudiannya diadaptasi menjadi filem dengan judul sama pada tahun 2001 dengan pengarah McG dan pelakon Cameron Diaz, Drew Barrymore serta Lucy Liu. Filem ini kemudian hadir dengan sekuel, Full Throttle pada tahun 2003 dan diolah semula pada tahun 2019 dengan Kristen Stewart, Naomi Scott, Ella Balinska dan diarahkan oleh Elizabeth Banks.

Terbaru, McG selaku pengarah dua filem pertama menyatakan beliau berminat untuk kembali mengarah filem ketiga jika Sony mahukannya. Katanya, siapa tahu mungkin masih ada kisah yang masih boleh disampaikan? Beliau juga katakan tiada masalah untuk menjemput kembali Diaz, Barrymore dan Liu untuk kembali. Malah Barrymore sendiri pernah menyatakan minat untuk kembali sebagai Dylan.

Walau bagaimanapun, jika Sony Pictures tidak mahukan McG kembali – beliau menyatakan beliau masih gembira melihat pengarah lain mengambil-alih seperti Banks dengan filem olahan semula.

Sumber – Variety

Sohor Kini