Alter Ego Menjuarai PUBG Mobile Super League Asia Tenggara

Alter Ego dari Indonesia telah bergelar juara untuk PUBG Mobile Super League selepas bertempur sebanyak 18 pusingan dan 3 hari kejohanan. Ini menjadikan mereka adalah juara untuk dua kejohanan PMSL berturut-turut selepas memenangi kejohanan ini pada bulan April lepas.

FaZe memulakan hari ini dengan berada di tempat pertama, akan tetapi Alter Ego telah bermain dengan sangat cemerlang untuk mendapat kedudukan tiga teratas di lima pusingan daripada 6 pusingan hari ini untuk menang dengan skor 163 markah.

Mereka disingkirkan awal di pusingan ke-18 akan tetapi FaZe yang memerlukan tempat kedua sekurang-kurangnya gagal untuk mendapatkannya selepas dua ahli mereka terbunuh awal tetapi masih bermain dengan baik untuk mendapat 6 penyingkiran, dan mendapat 159 markah untuk berada di tempat kedua.

Tiga pasukan Malaysia iaitu SEM9, Yoodo Alliance dan GEEK FAM masing-masing berada di tempat 7, 9 dan 14. Sebagai pasukan di tempat ke-6, SEM9 telah mendapat slot untuk ke PUBG Mobile Global Championship 2023 yang akan berlangsung di Turkiye bulan November ini.

PUBG Mobile sudah dikeluarkan untuk iOS dan Android. Ia merupakan permainan percuma dan menyertakan pembelian di dalam permainan.

Sohor Kini