Musim Baharu Rainbow Six Siege Bermula Pada 29 Ogos

Ubisoft telah mengumumkan yang musim baharu untuk Tom Clancy’s Rainbow Six Siege iaitu Operation Heavy Mettle yang merupakan musim ketiga bagi tahun kelapan untuk permainan akan bermula pada 29 Ogos 2023.

Bersama dengan musim baharu ini, operator baharu diperkenalkan iaitu Ram yang merupakan kelas Attacker dan menggunakan gajet BU-GI Auto-Breacher. Ram boleh menghancurkan dinding, lantai dan juga pelbagai elemen lain untuk menghasilkan sudut sendiri. Ram merupakan operator dengan 1 Speed dan 3 Health, menggunakan R4C atau LMG-E sebagai senjata utama dan MK1 atau ITA12S senjata kedua.

Selain itu, beberapa mod juga menerima kemaskini antaranya adalah Quick Match untuk menjadikan sesi permainan lebih pantas. Mod Unranked pula kini dikenali sebagai Standard yang akan menyertakan mod tanpa pengharaman operator dan juga peta. Mereka juga memperkenalkan mod baharu iaitu Arcade.

Seterusnya adalah kemaskini operator untuk Operator Grim, Operattor Fuze dan Operator Frost untuk keseimbangan semula dan menjadikan mereka lebih menarik.

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege sudah dikeluarkan untuk PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series, dan PC.

Sohor Kini