Seperti yang tertiris sebelum ini, kolaborasi di antara permainan battle royale Fortnite dan siri manga serta anime popular Jujutsu Kaisen kini bermula secara rasmi dan membolehkan pemain untuk menjadi Yuji Itadori, Megumi Fushiguro, Nobar Kugisaki dan Satoru Gojo.

Yuji Itadori boleh didapatkan dengan membeli misi ‘Break the Curse’ dengan harga 1000 V-Bucks, misi ini boleh dilakukan dengan mengumpul Cursed Energy yang boleh diperoleh daripada dengan menyelesaikan cabaran-cabaran di dalam misi ini.

Terdapat juga ‘Break the Curse’ yang percuma, akan tetapi dengan membeli versi Premium pemain akan mendapat Yuji Itadori dengan pakaian harian, pemain perlu mendapatkan 11 ribu cursed energy untuk mendapatkan Yuji Itadori dengan seragam sekolah.

Cabaran untuk misi ini dibahagikan kepada 5 gred, menyelesaikan setiap gred akan memberikan token dan jika mengumpul semua, pemain akan mendapat Nue Glider.

Manakala tiga lagi watak iaitu Megumi Fushiguro, Nobar Kugisaki dan Satoru Gojo boleh didapatkan secara terus melalui kedai di dalam permainan. Pemain juga boleh menyertai Jujutsu Kaisen Cup untuk mendapat barangan kosmetik lain seperti Good Boy Kon Emoticon dan Penyembur Yuji’s Training.

Sepanjang kolaborasi ini, pemain juga boleh mencari Cursed Llama untuk mendapatkan dua teknik serangan iaitu Straw Doll ataupun Hollow: Purple.

Fortnite sudah dikeluarkan untuk PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series, Nintendo Switch dan PC. Ia juga dikeluarkan untuk Android tetapi bukan melalui Play Store.

Sohor Kini