Steam Kemas Kini Antaramuka – Pengenalan Nota

Valve hari ini telah melancarkan kemas kini baharu untuk Steam yang membawa pelbagai pembaharuan untuk antaramuka. Kemas kini sebelum ini sudah tiba bagi pengguna beta dan sekarang ditawarkan untuk kesemua pengguna Steam.

Antara pembaharuan yang disertakan adalah aplikasi-aplikasi Steam di platofrm-platform berbeza kini mempunyai perkongsian kod yang memudahkan proses kemas kini. Ini membolehkan mereka membawa kemas kini ke kesemua platform secara serentak.

Selain itu, kemas kini juga dilakukan untuk menu, font, dan juga warna. Anda boleh lihat perubahan ini di bahagian atas dan bawah untuk Steam, Tetapan dan juga Screenshot Manager.

Bahagian notification juga kini lebih berguna dengan memperlihatkan lebih banyak informasi. Loceng hijau kini juga hanya akan keluar apabila ada berita ataupun informasi penting sahaja.

Perubahan utama sudah semestinya adalah overlay di dalam permainan yang kini lebih kemas dengan maklumat yang dipilih sahaja akan dipaparkan. Overlay ini juga menerima fungsi nota yang membolehkan pemain menulis nota dan di pamerkan semasa bermain.

Selain itu, kemas kini ini juga membolehkan tetapan hardware acceleration digunakan di aplikasi Steam versi Mac dan juga linux.

Sohor Kini