Paper Rex pasukan Valorant dari Singapura telah mencipta sejarah selepas menjadi pasukan pertama yang memenangi Valorant Champions Tour 2023: Pacific League, iaitu format baharu yang diperkenalkan oleh Riot Games pada tahun ini.

Mereka menewaskan pasukan kegemaran yang juga tuan rumah untuk kejohanan ini iaitu DRX dengan skor 3-2. DRX menguasai peringkat akhir ini dengan memenangi 2 pusingan awal, akan tetapi Paper Rex tidak patah semangat dan kembali bermain dengan baik untuk memenangi 3 pusingan seterusnya.

Dengan kemenangan ini mereka membawa pulang $100 ribu dan juga kejuaraan VCT 2023: Pacific League. Sebagai tiga pasukan terbaik, Papex Rex juga telah menempah tempat ke Tokyo Masters yang akan berlangsung pada bulan Jun ini dan juga Valorant Champions 2023 berlangsung pada bulan Ogos depan.

Paper Rex memperlihatkan prestasi yang baik sepanjang kejohanan ini dengan mendapat tempat kedua di peringkat liga di belakang DRX, dan tidak pernah tewas di peringkat kalah mati.

Paper Rex terdiri daripada Aaron Leonhart (mindfreak), Jason Susanto (f0rsaken) dari Indonesia, Wang Jin Jie (Jinggg) dari Singapura, Ilya Petrov (Something) dari Russia dan Khalish Rusyaidee (d4v4i) dari Malaysia.

Sohor Kini