Setelah beberapa tahun konsol Sony PlayStation 5 dilancarkan secara global, bekalan untuk konsol tersebut dilihat sangat rendah berikutan wabak COVID-19 dan permintaan untuknya yang sangat tinggi.

Kebelakangan ini, bekalan untuk konsol tersebut dilihat semakin pulih dan lebih mudah untuk orang ramai membelinya. Terkini, Sony Centre Mid Valley Megamall telah mengeluarkan sebuah pos di laman Facebook mereka yang mengatakan bahawa mereka mempunyai stok sedia ada yang mencukupi untuk dibeli oleh orang ramai.

Ini bermakna bahawa orang ramai tidak lagi perlu mengisi borang Google Docs untuk mendapatkan peluang membeli konsol ini. Anda hanya perlu ke kedai Sony Centre (khususnya di Mid Valley Megamall) untuk membeli konsol ini tanpa was-was.

Buat masa ini ia tidak diketahui lagi samada kedai Sony Centre yang lain sudah mengisi stok konsol PlayStation 5 mereka ataupu tidak.

Konsol tersebut telah memperlihatkan kenaikan harga sedikit baru-baru ini, dimana konsol PlayStation versi digital kini dijual pada harga RM2069 manakala PlayStation 5 dengan pemain Blu-Ray kini dijual pada harga RM2499.

Sohor Kini