HoYoverse hari ini telah mengumumkan yang Genshin Impact 3.6 iaitu kemaskini utama yang seterusnya akan tiba pada 12 April 2023 dan akan membawa pelbagai kandungan baharu termasuk juga dua watak iaitu Baizhu dan Kaveh.

Anda boleh tonton treler untuknya di bawah.

Baizhu adalah watak yang sudah tiba sejak dari awal lagi, namun melalui versi 3.6 buat pertama kalinya dia menjadi watak yang boleh digunakan. Baizhu merupakan watak 5-bintang yang menggunakan elemen Dendro dan senjata Catalyst.

Sebagai seorang doktor, di dalam pertempuran Baizhu boleh membentuk dinding yang akan menyembuh rakan sepasukan. Pemain juga boleh kenali lebih lanjut mengenainya melalui Misi Penceritaan – “Lagenaria Chapter”.

Seorang lagi watak baharu adalah Kaveh yang ramai sudah kenali sebagai rakan serumah Alhaitham yang sering bergaduh. Kaveh merupakan watak 4-bintang yang menggunakan elemen Dendro dan senjata Claymore.

Kaveh boleh menggunakan satu alat iaitu Mehrak yang akan menguatkan lagi serangan-serangan Dendro.

Baizhu dan Kaven akan tiba pada bahagian kedua untuk Genshin Impact 3.6 bersama dengan Ganyu, manakala bahagian pertama akan menyertakan Nahida dan Nilou.

Genshin Impact 3.6 juga akan memperkenalkan sambutan baharu, yang mungkin akan menjadi sambutan tahunan di Sumeru iaitu Akademiya Extravaganza.

Melalui acara ini, pengunjung berpeluang untuk mengetahui mengenai kajian yang dilakukan oleh enam Darshan melalui rerurai yang disediakan, setiap daripadanya akan menyertakan permainan mini tersendiri.

Dua acara utama untuk sambutan ini adalah Wisdom Gala dan Interdarshan Championship yang akan mempunyai penceritaan tersendiri.

Jauh daripada bandar Sumeru, satu kawasan baharu boleh dijelajah oleh pemain. Kawasan ini telah dirosakkan oleh Gray Crystals dan juga Purple Mists. Kawasan ini dikatakan medan peperangan semasa kemusnahan Khaenri’ah.

Di kawasan ini, Traveler akan ditemani oleh “Pari” iaitu makhluk yang hanya terdapat di Oasis dan membolehkan untuk Traveler mencapai tempat yang tinggi.

Bersama dengan kawasan baharu ini, ancaman baharu juga – antaranya adalah Apep iaitu seekor naga yang dahulunya merupakan pemerintah Sumeru. Apep akan menjadi Trounce Domain baharu dan penceritaan mengenainya akan disertakan bersama dengan penceritaan Nahida.

Selain daripada itu terdapat juga Iniquitous Baptist, Anemo Hilichurl Rogue dan Hydro Hilichurl Rogue untuk memberikan cabaran baharu kepada pemain.

Genshin Impact sudah dikeluarkan untuk PlayStation 4, PlayStation 5, PC, iOS dan Android. Ia adalah permainan percuma dan menyertakan pembelian di dalam aplikasi.

Sohor Kini