Take-Two Interactive hari ini telah berkongsi keputusan kewangan mereka, dan antara yang dikongsi adalah jumlah jualan untuk permainan-permain mereka. Antara yang diumumkan adalah Grand Theft Auto 5 yang terus menjadi permainan paling popular mereka telah terjual sebanyak 170 juta unit.

Pada bulan Februari lepas, mereka telah melaporkan yang GTA 5 terjual sebanyak 160 juta unit, dengan kata lain sepanjang 9 bulan yang lepas, GTA 5 masih lagi terjual sebanyak 10 juta unit. Jumlah yang tinggi untuk permainan yang baharu dikeluarkan tambahan lagi permainan yang dikeluarkan 9 tahun yang lepas.

Mereka juga mengumumkan yang francais Grand Theft Auto secara keseluruhan telah terjual sebanyak 385 juta unit. Bagi francais Red Dead Redemption pula, mereka telah menjual 70 juta unit dengan 45 juta unit adalah Red Dead Redemption 2.

Dengan GTA 6 masih mempunya beberapa tahun untuk dikeluarkan – Grand Theft Auto 6 Dilaporkan Tidak Akan Tiba Sebelum 2025 – Menyertakan Protagonis Wanita Buat Pertama Kali, GTA 5 mungkin akan terus terjual untuk beberapa tahun lagi.

Sohor Kini