PUBG Mobile sebelum ini telah mengumumkan yang mereka akan hadir dengan acara kolaborasi bersama dengan pemain bola sepak terkenal Lionel Messi. Hari ini mereka telah berkongsi lanjut mengenai acara tersebut yang akan tiba bersama dengan kemaskini versi 2.3.

Kemaskini ini akan menggunakan tema PUBG Mobile Global Chicken Cup yang akan membawa perubahan di kebanyakan peta permainan untuk menyertakan tatamain mengikut team, aktiviti di dalam permainan, barangan kosmetik dan pelbagai lagi.

Antara peta yang akan menerima perubahan adalah Erangel yang akan menerima padang bola sepak untuk pemain melawat dan juga melakukan aktiviti di dalam permainan, ini termasuk juga mendapatkan barangan dengan menjaringkan gol menggunakan Portable Footballs.

Lionel Messi akan menjadi kapten untuk PUBG Mobile Global Chicken Cup dan pelbagai aktiviti di peta-peta berbeza dan juga mod permainan khusus akan tiba untuk meraikan pemain bola sepak untuk PSG dan Argentina tersebut.

Selain Erangel, Aftermath dan Livik juga akan menerima kemaskini dengan peningkatan kepada peta-peta tersebut. PUBG Mobile dikeluarkan untuk iOS dan Android. Ia adalah permainan percuma dan menyertakan pembelian di dalam aplikasi.

Sohor Kini