PlayStation hari ini telah mengumumkan yang Call of Duty: Modern Warfare II merupakan pelancaran terbesar bagi siri tersebut di PlayStation Store, ini adalah termasuk pra-tempahan dan juga penjualan hari pertama untuk PlayStation 4 dan PlayStation 5.

Call of Duty telah menjadi topik yang hangat dibincangkan di dalam proses pengambil-alihan Activision Blizzard oleh Microsoft, di mana Sony telah mengatakan yang mereka tidak berpuas hati dengan jaminan oleh Microsoft mengenai permainan Call of Duty akan terus dikeluarkan di platform tersebut.

Microsoft sebelum ini mengatakan yang selagi mana perjanjian di antara Activision dan PlayStation masih ada, perjanjian tersebut akan diteruskan, terbaru mereka juga mengatakan yang akan terus mengeluarkan Call of Duty di platform PlayStation selagi mana platform tersebut mengeluarkan konsol.

Dengan pencapaian terbaru ini oleh francais Call of Duty, Microsoft jika telah memiliki Activision Blizzard sekali pun sudah semestinya tidak ingin kerugian semata-mata ingin menjadikan Call of Duty permainan eksklusif.

Call of Duty Modern Warfare II sudah dikeluarkan untuk PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series dan PC.

Sohor Kini