Mechamato Musim Kedua Akan Tiba Tahun Ini Dengan 13 Episod

Mechamato adalah siri animasi baharu daripada Monsta. Siri ini memfokuskan kisah Amato, iaitu bapa kepada BoBoiBoy ketika zaman muda. Siri ini turut berlaku dalam dunia sama BoBoiBoy iaitu Power Sphera Universe atau Spheraverse, di mana setiap francais akan ada robot kuasa sfera tersendiri dan dalam ini ia adalah Mechabot.

Mechabot boleh mengubah apa jua objek kepada sejenis senjata, gajet atau turut menjadi sut perisai kepada Amato. Siri ini cukup popular dan telah menembusi 65 negara luar dan turut disiarkan di HBO GO dan akan datang turut akan tiba di Netflix.

Di Monsta Con, CEO mereka iaitu Nizam mendedahkan yang jika siri ini ingin menembusi pasaran luar seperti di Cartoon Network mereka memerlukan sekurang-kurangnya 26 episod. Setakat ini, Mechamato hanya ada 13 episod. Oleh yang demikian, pada hujung tahun ini sebelum filem Mechamato Movie yang akan ditayangkan pada 8 Disember – musim kedua Mechamato akan disiarkan dengan lagi 13 episod.

Buat masa ini, masih tiada tarikh siaran didedahkan lagi. Mereka yang berminat boleh terus ikuti Aksiz dan sama-sama kita nantikan.

Sohor Kini