Chloë Grace Moretz kembali berlakon dalam siri TV selepas bertahun tidak terlibat dengannya. The Peripheral adalah siri TV tersebut dan ia adalah daripada pencipta Westworld untuk disiarkan secara eksklusif di Prime Video.

Siri TV ini diadaptasi daripada novel William Gibson dengan judul sama. Ia akan memfokuskan kisah hidup Flynn (Moretz) dan abang beliau Burton.

Burton adalah seorang askar yang bekerja sebagai sekuriti di masa hadapan. Beliau bekerja dengan masuk ke alam maya yang berbeza dengan dunia sebenar, tetapi masih berkait rapat. Satu hari, Flynn menggunakan alat bekerja abang beliau yang dilihat seakan satu set kepala realiti maya untuk permainan video mengenai dunia masa hadapan. Flynn saksikan satu pembunuhan, dan besar kemungkinan apa yang dilihat bukan cereka.

Pelakon-pelakon dalam siri TV ini adalah Chloë Grace Moretz, Jack Reynor, Gary Carr, Louis Herthum (Westworld), T’Nia Miller (The Haunting of Bly Manor), Charlotte Riley (Peaky Blinders), Julian Moore-Cook (Peaky Blinders), Melinda Page Hamilton (Messiah) dan ramai lagi.

The Peripheral akan disiarkan di Prime Video pada 21 Oktober akan datang.

Sohor Kini